Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

TEDÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü; toplum ve siyaset hakkında eleştirel ve derinlikli bir anlayış geliştiren ve disiplinlerarası bilgi birikimini olanaklı kılan bir eğitim olanağı sunmaktadır. Öğrencilerimizin entelektüel ve profesyonel donanımlarını, bilgi birikimlerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla farklı disiplinleri kapsayan ders havuzlarından seçenekler sunulmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin programı tamamlamadan önce yoğunlaşma alanlarına göre İngilizce dışında en az bir yabancı dil daha öğrenmeleri teşvik edilmektedir.

Fark Yaratan Dersler

• Uluslararası Politik Ekonomi
  • Siyasal Sinemada Temel Eserler
  • Global Siyaset
  • Eleştirel Uluslararası İlişkiler Kuramları
  • Uluslararası Ekonomi Politik
  • Çağdaş Türkiye’de Siyaset
  • Siyaset Teorisi
  • Sanat ve Politika
  • Mezuniyet Projesi ve Seminer

TEDÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencilerinin Kazanımları

• Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında teorik yaklaşımların, düşüncelerin ve kavramların bilgisine sahip olurlar ve bu bilgiyi sorun alanlarına uygulayabilirler.
  • Bağlantılı olabilecek diğer disiplinleri (sosyoloji, iktisat, psikoloji, hukuk, tarih) sentezleyen disiplinlerarası bir bakış açısı kazanırlar.
  • Yerel, ulusal ve uluslararası politika ile ilgili açık, mantıklı ve tutarlı sorular ve savlar oluşturma yeteneğine sahip olurlar, eleştirel ve yaratıcı düşünürler.
  • Politik ve toplumsal gelişmelere ilişkin, bireysel olarak ve/veya disiplinlerarası ekipler içerisinde yer alarak politika analizi yaparlar.
  • Güçlü bir sosyal sorumluluk vizyonuyla, iyi çalışma alışkanlıklarına, zaman yönetimi nosyonuna ve öz disipline sahip olurlar.
  • Araştırma yöntemleri ve akademik etik hakkında derinlemesine bilgi sahibi olurlar ve bu bilgiyi teorik ve/veya uygulamalı araştırma projelerinde kullanabilirler.
  • Saygın sosyal bilimler literatürünü ayırt edebilir, takip edebilir ve farklı bilgi kaynaklarını kullanma becerisini geliştirirler.
  • Türkçe ve İngilizce sözlü ve yazılı iletişimde yüksek başarı gösterirler ve ayrımcı unsurlardan arınmış bir dil benimserler.

TEDÜ Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Lisans Programı, öğrencilerini, ulusal ve uluslararası arenada oldukça geniş bir kariyer yelpazesine hazırlamaktadır. Mezunlarımız, bakanlıklar ve diğer kamu kuruluşlarının yanı sıra; özel ve kamu bankaları, medya kuruluşları, uluslararası örgütler, muhtelif ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında görev alabilmektedirler.