Özgür Bölüm Seçimi TEDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde!

Öğrencilerimiz ilk yıllarında aldıkları ortak dersler sayesinde hangi bölümün kendileri için uygun olduğuna karar verip ikinci yıllarında hiçbir koşul olmaksızın diledikleri bölümü seçerler.

Heyecanlı, yenilikçi ve aktif bir grup öğrenci ve öğretim üyesinin birlikte öğrendiği, bilgi ürettiği ve sosyal etki yarattığı bir fakülteyiz.

Fakültemiz AACSB, CFA, Euclid ve GIIN küresel araştırma ve kalite ağlarının üyesidir.

Öğretim üyelerimiz sosyal problemlere ve akademik tartışmalara farklı boyut ve konularda araştırmalarıyla katkı sağlamaktadır. Öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz özellikle veri analitiği,  iş analitiği uygulamaları, sosyal inovasyon,  sosyal girişimcilik, göç çalışmaları, ticaret araştırmaları, siyaset kuramı, doğu asya çalışmaları, toplumsal cinsiyet alanlarında öncü akademik çalışmalar ve projeler yürütmektedir.

Fakültemiz programlarında dünyadaki yeni eğilimlerle şekillenen göç ekonomisi, oyun ve strateji, sosyal bilimciler için veri analizi, deneysel iktisat, finansal piyasalar ve blockchain uygulamaları, küresel ekonomik ve finansal analiz, yönetim kurulu odası, inovasyon yönetimi, politik sinema, barış çalışmaları ve çatışmaların çözümlenmesi, etnik sorunlar ve milliyetçilik gibi pek çok seçmeli ders açılmaktadır.

Ders programlarımız liberal eğitim felsefesi ile uyumlu, hayat boyu öğrenmeyi destekleyen, yaratıcılık, çok yönlülük, eleştirel düşünme, problemlere bütüncül ve analitik yaklaşma gibi yetenekler kazandırmayı amaçlayan bir yapıda tasarlanmıştır. Derslerde ve bitirme projelerinde gerçek problemler analiz edilmekte, katılımcı ve duyarlı bir dünya vatandaşı olmanın önemi vurgulanmaktadır. Yaz aylarında ulusal ve uluslararası kuruluşlarda yapılan zorunlu stajlar, öğrencileri hem çalışma hayatına hazırlamakta hem de kurumsal kimlikler ve kültürler konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır.

Öğrenciler Fakülteye Kabul edilmekte ilk yıl ortak çekirdek programını takip etmekte ve ikinci sınıfta uzmanlaşmak istedikleri bölümü seçmektedir.