Ana içeriğe atla

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

TEDÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün hedefi; yenilikçi, çevresine duyarlı, bilgiye en doğru şekilde ulaşan, edindiği bilgiyi yaratıcı üretime dönüştürebilen ve ürettiklerini en doğru biçimde aktarabilen tasarımcılar yetiştirmektir. Eğitim programı, mekân ve kullanıcısı arasında gelişen bağlara yaratıcı ve çağdaş çözümler önermeyi hedeflemekte, mekân tasarımına dair ulusal ve evrensel yaklaşımlara odaklanmaktadır.

Özünde, akademisyen ve öğrencilerin birebir etkileşim içinde olduğu mekân tasarımı eğitimini ve yaparak öğrenme yöntemini benimsemektedir. Bu öğrenme etkinliğinin gerçekleştiği atölyeler, yeni bilgilerin üretildiği temel eğitim ortamlarıdır. Atölyelerde, öğrencilerimizin kendilerine ait özgün tasarım anlayışlarının gelişmesi için yaratıcı düşünme ve üretmeye odaklı çalışmalar yürütülmekte ve bu süreçte öğrencilerimize esnek ve özgür ortamlar sunulmaktadır.

TEDÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün eğitim programı, öğrencilerinin yenilikçi ve özgün mekânlar tasarlamaları için üç temel alan olan kültür, teknik ve iletişim üzerine odaklanmaktadır. Mezunlarımızın bu bağlamlar arasındaki etkileşimlerin farkındalığında, ulusal ve evrensel değerlere duyarlı yaratıcı mekânlar tasarlamaları hedeflenmektedir.

TEDÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencilerinin Kazanımları,

  • Tasarıma, yapı-iç mekân-mobilya ölçeklerinde bütüncül yaklaşabilme yetenekleri gelişmiştir.
  • Mekânsal problemi, bağlam-işlev-biçim ilişkisiyle değerlendirebilme becerisine sahiptirler.Estetik, teknolojik, etik değerlerin bilincindedirler.
  • Yenilikçi, yaratıcı, duyarlı yaklaşıma sahiptirler.
  • Veriyi tasarım bilgisine dönüştürebilme becerisine sahiptirler.
  • Disiplinlerarası ve disiplinler üstü çalışmalar yapma becerisine sahiptirler.

Çalışma Alanları

TEDÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunlarımız, yüklenmiş oldukları bilgi, beceri, duyarlılık ve bilinçle farklı seviyelerde birçok avantaj yaşayacaklardır. İş hayatında mimarlık, iç mimarlık ve tasarım ofislerinde, kamu kurumlarında, sergi ve fuarlarda, inşaat, yapı ve malzeme sektörlerinde yer alan firmalarda, mobilya ve aksesuar sektörlerinde, yat iç mekânları ve ulaştırma sistemleri gibi birçok alanda tercih edilecek kişiler olacaklardır.

Yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimlerini sürdürmek isteyen mezunlarımız, akademisyen olarak da çalışma hayatlarına devam edebilmektedirler.

tedu