Ana içeriğe atla

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

TEDÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün hedefi; yeni öğrenme-öğretme tekniklerinin benimsendiği, modern dünyayla uyumlu, yenilikçi ve diğer disiplinlerle iş birliği içerisinde, öğrenci merkezli ve öğrenci-öğretim üyesi arasındaki etkileşimin üst düzeyde olduğu bir program uygulamaktır.

Bölümümüzde derslerin uygulamalarında, proje ve araştırmalarda kullanılmak üzere son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlar bulunmaktadır.

tedu

Bu laboratuvarda öğrencilerimize elektrik ve elektronik devrelerin temelleri öğretilmektedir. Öğrenciler, bir devrenin nasıl kurulduğunu, nasıl çalıştırıldığını ve devre üzerinde nasıl ölçüm alındığını öğrenirler.

Arduino tabanlı robot sistemlerinin tasarımı için kullanılan laboratuvarda, güç sistemleri üzerine çalışmalar yürütülmektedir.

Öğrencilerin iletim hatları, dikdörtgen dalga kılavuzlarında alanların yayılımı ile ilgili temel parametreleri ölçebilecekleri deney setleri mevcuttur.

18 adet masaüstü bilgisayar bulunmaktadır. Günümüz teknolojisine uygun donanımdaki bilgisayarlarımız, derslerimizde sıkça kullanılan LTSpice, MATLAB, CST gibi programları sorunsuz bir şekilde çalıştırmaktadır.

Elektrik enerjisi ve mekanik enerji kullanılarak çeşitli dönüşümlerin gözlendiği deneyler yapılmaktadır.

Teorik derste anlatılan konuların deneyler yoluyla pekiştirilmesi, öğrencilerin modern araç ve yöntemler kullanarak birleşimsel ve ardışıl sistemlerin analizini ve tasarımını yapabilecek seviyeye getirilmesi amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin iletim hatları, dikdörtgen dalga kılavuzlarında alanların yayılımı ile ilgili temel parametreleri ölçebilecekleri deney setleri mevcuttur.

TEDÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Kazanımları

  • Disiplinin gerektirdiği temel kuramsal ve uygulamalı bilgi birikimine sahip olurlar.
  • Meslek yaşamlarındaki başarılarına yönelik olarak bilişim teknolojilerinden yararlanır, takım içinde görev alır, disiplinlerarası çalışmalar yapar, iş ortamını tanır, temel proje yönetim kavramlarını öğrenir ve sunuş becerilerini geliştirirler.
  • Kritik düşünme ve yaşam boyu öğrenme becerisine sahip, iş birliği içinde çalışabilen, profesyonel davranış ve etik kurallarını öğrenen ve uygulayan, yeni ortaya çıkan durumlara ve yaklaşımlara uyum sağlayabilen, iletişim gücü kuvvetli ve geniş vizyona sahip mühendisler olarak mezun olurlar.
  • Yüksek etkili araştırmalar yürüterek bilgi üretme, uygulama ve yayma becerileri kazanırlar.
  • Kendilerini sürekli yenileyebilecek, farklı iş ortamlarında ve farklı görevlerde başarılı olmalarını sağlayacak becerilerle donatılırlar.

 

Çalışma Alanları

TEDÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarımız, haberleşme sistemleri, savunma sanayi, güç ve enerji sistemleri, kontrol ve otomasyon, her türlü elektronik ve sayısal sistemlerin geliştirilmesi konularında faaliyet gösteren kamu veya yurt içi-yurt dışı özel kuruluşlarda araştırmacı, danışman ve yönetici olarak çalışabilirler.

Akademik çalışma yapmak isteyen mezunlarımıza ise yurt içinde veya yurt dışı üniversitelerinde eğitim imkânı sunulmaktadır.

tedu